Alonso laat GP van Monaco schieten voor Indy 500

Fernando Alonso zal de Grand Prix van Monaco later dit jaar laten schieten voor een deelname aan de Indy500. Wie Alonso tijdens de GP van Monaco vervangt is nog onduidelijk, McLaren zou ambassadeur en reserve rijder Jenson Button mogelijk kunnen oproepen voor de race in het prinsendom.

De werkgever van Alonso, McLaren schrijft in samenwerking met Andretti Autosport een Honda aangedreven auto in.

“Ik ben enorm enthousiast over het feit dat ik dit jaar deel zal nemen aan de Indy 500. De Indy 500 is samen met de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco één van de mooiste en beroemdste races in de autosport. Het is dan ook jammer dat ik hierdoor niet zal deelnemen aan de race in Monaco. Het is het een of het ander.”

“Monaco is de enige Grand Prix die ik zal missen, in juni zal ik gewoon weer met McLaren aan de start verschijnen voor Grand Prix van Canada. Ik heb nooit eerder in de IndyCar of op een superspeedway gereden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik het snel onder de knie krijg. Direct na de Grand Prix van Spanje reis ik naar Indianapolis om vanaf 15 mei te trainen met de McLaren-Andretti-Honda.”

“Monaco heb ik al twee keer op mijn naam geschreven. Het is een van mijn ambities om de Triple Crown (Monaco, Le Mans en Indy 500) te winnen. In de historie van de sport is dat pas één coureur gelukt, Graham Hill. Het is een enorme uitdaging maar ik ben er klaar voor. Wanneer ik in Le Mans zal racen weet ik niet maar het is zeker mijn intentie om dat ooit ook te doen. Ik ben pas 35 jaar, daar heb ik nog genoeg tijd voor.”

Alonso en McLaren-Andretti-Honda zullen dus later dit jaar aan de start verschijnen van de 101ste Indy 500.

Reacties