Apple overweegt overname McLaren

McLaren logoKrijgen we binnenkort de iMacLaren te zien? Apple is in gesprek met McLaren Technology Group. Het zou gaan om een volledige overname van zowel het Formule 1 team als de straatauto tak.

Dat melden bronnen binnen de Financial Times. McLaren zegt zelf tegenover The Verge dat en geen discussie met Apple is over een potentiële investering. De geruchten dat Apple een eigen elektrische auto op de markt wilt brengen houden al enkele jaren aan. De ontwikkeling van de Apple Car gaat echter stroever dan verwacht.

Met de overname van McLaren haalt Apple veel kennis in huis over zowel het bouwen van straatauto’s als over het maken van software voor auto’s.

Eerdere overnames

Apple staat niet bekend om haar grote overnames,. Het bedrijf kocht echter twee jaar geleden Beats by Dr. Dre over. De overnamen ging om een bedrag van 3 Miljard. Ook nam Apple de Chinese taxidienst Didi Chuxing voor 1 miljard over. Met de overname van McLaren zou een bedrag van 1 tot 1,5 miljard pond (1,2 tot 1,7 miljard euro) gemoeid zijn. De autofabrikant heeft jaarlijks ongeveer 450 miljoen pond omzet.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *