Een blik op de carrière van Jenson Button

Jenson Button 300GPsTer ere van de 300ste Grand Prix van Jenson Button heeft F1.com de mooiste momenten van Jenson Button op een rijtje gezet.

Zijn carrière begon 17 jaar geleden in het jaar 2000 en komt dit jaar tot een (tijdelijk) einde. De Britt heeft eerder aangekondigd na dit jaar er minstens een jaar tussen uit te gaan waardoor Stoffel Vandoorne een kans krijgt bij McLaren Honda.

In 2000 kreeg Jenson Button een stoeltje bij het team van Williams nadat Alessandro Zanardi was vertrokken bij het team en hij Bruno Junqueira had verslagen in een shoot-out.

Button behaalde in 2006 zijn eerste overwinning met het team van Honda. In Hongarije vertrok hij van een veertiende positie maar wist zich in de regen en door alle chaos naar de vierde plaats te knokken. Toen Kimi Raikkonen en Fernando Alonso uitvielen bleef Button door rijden en won de race met 40 seconden voorsprong op de nummer twee Pedro de la Rosa.

Jenson Button zal met een glimlach terugkijken naar het jaar 2009. In dit jaar werd Honda omgedoopt tot Brawn GP nadat Ross Brawn het team van Honda had overgenomen. Zijn teamgenoot voor dit jaar was Rubens Barrichello. Button wist de pole te pakken en Barrichello mocht als tweede van start gaan. De Britt stond de leiding niet meer af en het team van Brawn behaalde een 1 – 2. Voor het eerst sinds 1954 behaalde een debuterend team tijdens haar debuut race een 1 -2. Het seizoen werd sterk gestart door Brawn GP, deze punten bleken aan het eind van het seizoen heel belangrijk voor Button. Gedurende het seizoen kwam de concurrentie dichter bij en met name Sebastian Vettel. Op 18 oktober 2009 werd Jenson Button wereldkampioen met een vijfde plaats tijdens de Grand Prix van Brazilië. Vettel werd tweede in de eindstand en Barrichello eindigde het seizoen als derde.

Na het seizoen van 2009 maakte Button de overstap naar McLaren waar hij nu nog steeds rijdt. Zondag rijdt Button zijn 300ste Grand Prix.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *