Brand bij Kevin Magnussen tijdens eerste vrije training

Renault Kevin Magnussen in brandDeze morgen is de vrije training op Sepang International Circuit voor de Grand Prix van Maleisië verreden. De eerste poging was van korte duur, de Renault van Kevin Magnussen vatte meerdere keren vlam. Hierdoor moest de training twintig minuten worden stilgelegd.

De vlammen kwamen uit de auto op het moment dat deze door de pit crew terug de garage box in werd geduwd. Technisch directeur Nick Chester tegen over Sky Sports: “We hadden een benzine lek vanuit het ventilatiegat” Hij vervolgt: “We reden met wat nieuwe experimentele onderdelen en een volle tank, dit ter voorbereiding op de Grand Prix van Mexico.”. De auto van Jolyon Palmer was anders afgesteld en niet uitgerust met deze onderdelen. Chester verklaard verder dat iedereen ongedeerd is en de schade aan de auto mee lijkt te vallen.

Het team hoopt de auto van Magnussen op tijd klaar is voor de tweede vrije training. Een directe oorzaak heeft Renault nog niet gevonden volgens Chester echter nog niet gevonden. “Het lijkt dat de druk in de brandstoftank te groot was maar dit moeten we verder onderzoeken.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *