Button voorbereid op emotioneel afscheid

Jenson Button McLarenVoor Jenson Button is de Grand Prix van Abu Dhabi van aankomend weekend voorlopig zijn laatste. De Brit rijdend voor McLaren heeft eerder dit jaar aangekondigd er een jaartje tussen uit te gaan met de intentie om daarna terug te komen. Button blijft volgend jaar echter wel betrokken bij het team van McLaren. De wereldkampioen van 2009 houdt er rekening mee dat het weekend op Yas Marina Circuit wel eens emotioneel voor hem kan zijn.

“Ik kijk al enige tijd uit naar dit weekend. Ik zal In Abu Dhabi zal ik in het gezelschap zijn van vrienden en een deel van mijn familie en sluiten we een bijzonder hoofdstuk van mijn leven af . Het wordt een zwaar emotioneel weekend en ik hoop met steun van de fans, mijn team en mijn dierbaren toch het best mogelijke resultaat te behalen en er van te genieten.”, verteld de Brit.

“Het is niet het einde van mijn carrière bij McLaren-Honda, het is alleen de start van een nieuwe fase. Deze race vormt de optelsom van al het harde werk, de toewijding en de passie voor de sport waar ik van hou. Ik ben trots op hetgeen ik de afgelopen zeventien seizoenen heb gepresteerd. McLaren-Honda is een geweldig project en mijn betrokkenheid eindigt hier nog niet.”

Jenson Button rijdt dit weekend zijn 305de en (voorlopig) laatste Grand Prix.

Reacties