Carlos Sainz Jr. wilt in 2018 hogerop

Carlos SainzCarlos Sainz Jr. heeft laten kenbaar gemaakt dat hij in 2018 graag een stap hogerop wilt en doelt hiermee op  een topteam. Sainz zal volgend jaar voor het derde jaar op rij uitkomen voor Toro Rosso.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen hebben beide nog een contract bij Red Bull Racing tot en met eind 2018, waardoor de overstap naar de hoofdmacht voor Sainz onwaarschijnlijk lijkt. De leiding van de Red Bull familie heeft eveneens aangegeven dat er van een overstap geen sprake is.

“Ik denk dat Red Bull weet dat 2017 een moeilijk jaar voor me wordt. Het wordt mijn derde jaar bij Toro Rosso. Als de mogelijkheid zich voordoet ben ik er klaar voor om de stap te wagen naar Red Bull of elk ander team. Ik ben er dus van overtuigd dat Red Bull weet dat in in 2018 bij een topteam wil rijden. Ik denk dat ze weten dat ik daar klaar voor ben.”, aldus Sainz.

Wat de situatie voor Sainz nog moeilijker maakt is zijn doorlopend contact met Red Bull. Zij hebben de optie om Carlos tot en met 2020 aan zich te binden en lijken niet van plan om hem te laten gaan.

“Ik heb een contract met Red Bull. Ze hebben de optie om me onder contract te houden voor 2017 al genomen, en ze hebben nog een optie om me hier tot 2019 of 2020 te houden”, vervolgt Sainz.

 “Die optie kunnen ze nemen. Het maakt dan niet uit of ik voor Red Bull of Toro Rosso zal rijden. Ik heb een gesprek gehad met Dr. Helmut Marko en Red Bull, en ik heb ze laten weten dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Ik moet een stap maken in de Formule 1, ik voel dat ik er klaar voor ben. Ze begrijpen het volledig, en ze staan achter me op dat gebied.”
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *