Ecclestone denkt aan twee races per weekend

Bernie EcclestoneDe baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone denkt er aan om het weekend op te delen in twee kortere races per weekend. Hij denkt dat de huidige F1 fans niet langer in het huidige format geïnteresseerd zijn.

Aan The Sunday Times laat Ecclestone weten dat hij denkt dat het schema op de schop moet. Ecclestone denkt aan twee sprintraces van ieder veertig minuten.

“De tijd dat mensen hun aandacht ergens bijhouden wordt steeds korter en veel andere sporten introduceren verkorte versies van hun spel”, aldus Ecclestone.

“Het aantal televisiekijkers steeg voor de race in Brazilië. Het was een lange zit met veel regen en een aantal crashes, dat betekende ook dat we twee starts hadden. Het traditionele concept van één lange race moet nodig onder de loep genomen worden. Twee wedstrijden van veertig minuten en een pauze van veertig minuten, dat format zou aantrekkelijk zijn voor de kijkers, de tv-maatschappijen, sponsors en adverteerders. Gedurende de pauzes kunnen de coureurs worden geïnterviewd en kunnen de teams aan de auto’s werken”, gaat hij verder.

“De rijders kwalificeren zich zoals nu op zaterdag en dat bepaald de startvolgorde voor de eerste race. Het resultaat van de eerste race bepaalt dan die voor de tweede. De auto’s kunnen hierdoor ook minder benzine meenemen en zijn dus sneller. Tijden veranderen en het is iets wat we in overweging moeten nemen. Inmiddels hebben alle Amerikaanse sporten al pauzes ingebouwd.”, aldus de Brit.

Reacties