GP van Maleisië verdwijnt na 2018

Maleisië Sepang International CircuitHet contract voor de Grand Prix van Maleisië op Sepang International Circuit loopt nog tot en met 2018. De Maleisische minister van Toerisme en Cultuur Abdul Aziz Nazri heeft maandagmiddag echter bevestigd dat er geen nieuwe verbintenis zal worden aangegaan. De kosten hiervoor zijn te hoog en daarnaast heeft het niet geleid tot de gehoopte impuls op in de toerismesector.

“Toen we onze eerste Grand Prix hielden, was het een ‘big deal’. Het was destijds de eerste race in Azië buiten Japan. Inmiddels zijn er veel nieuwe locaties bijgekomen en is het niets nieuws meer”, liet de Sportminister Khairy Jamaluddin weten.

“Het huidige contract loopt van 2016 tot en met 2018, zodra het contract ten einde is, verdwijnt de Formule 1 uit Maleisië. De bezoekersaantallen worden als maar minder daarnaast is er tegenwoordig veel minder spektakel. We spenderen elk jaar 64 miljoen euro aan de organisatie van de Grand Prix, dit verdienen we niet terug.” liet Nazri weten aan Mail Online.

Volgend jaar staat de Grand Prix van Maleisië als derde evenement in september op het programma.

Reacties