Hamilton acht kans op wereldkampioenschap nihil

Leiws Hamilton & Nico RosbergDe voorsprong van de leider in het kampioenschap Nico Rosberg bedraagt momenteel 12 punten op zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Doordat Hamilton de laatste twee races wist te winnen wist de Brit de kans op het wereldkampioenschap in leven te houden. De regerend wereldkampioen weet echter dat hij een wonder nodig zal hebben om zijn wereldtitel te prolongeren. Als Hamilton weet te winnen is hij nog niet zeker van de wereldtitel, zolang Rosberg op het podium eindigt gaat de wereldtitel alsnog naar de Duitser. Hamilton rekent dan ook niet op een nieuwe wereldtitel.

“Ik zit goed in mijn vel en voel me supersterk in deze auto. Iedereen in de fabriek heeft hier keihard aan gewerkt.”, liet de zelfverzekerde Mercedes-coureur weten.

“In vier seizoenen bij Mercedes heb ik 31 overwinningen weten te behalen, dat is een belachelijk aantal. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik bij dit team heb gekregen. Dit seizoen is verre van perfect geweest en ik word geteisterd door te veel pech om kampioen te worden. Dat staat los van mijn eigen resultaten maar ik mag en zal niet opgeven.. Je weet nooit wat er kan gebeuren, hoe klein de kans dan ook is”, vervolgt Hamilton.

“Wat er ook gebeurt, ik ben trots op iedereen heeft bijgedragen aan het succes dat we de afgelopen jaren als team hebben behaald. Ik benader de race in Abu Dhabi hetzelfde als andere races, ik wil de race winnen en ga er alles aan doen om het seizoen op een mooie manier af te sluiten.”

Als Hamilton in Abu Dhabi wint dan heeft Rosberg genoeg aan een derde plek om de titel te pakken. Als Hamilton als tweede over de finish komt heeft de Duitser voldoende aan een zesde plaats om het wereldkampioenschap op zijn naam te schrijven.

Reacties