Hamilton verwacht eerlijke strijdt van Rosberg

Lewis en NicoDe titelstrijd dit weekend gaat tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg. De Brit kijkt aan tegen een achterstand van 12 punten maar gaat er vanuit dat zijn teamgenoot de strijdt netjes houdt. Als Rosberg zijn teamgenoot van de baan zou rijden is de Duitser ook wereldkampioen, Hamilton denkt echter dat het niet zo ver zal komen.

“Ik ga dit weekend in met de veronderstelling dat het een fair gevecht wordt. Natuurlijk kun je in de geschiedenisboeken zoeken en dan zul je zien dat het in het verleden door sommige coureurs anders is gedaan. Ik schat Nico echter hoger in, hij is niet iemand die graag een vuil spel speelt. Mijn taak is om er voor te zorgen dat ik voor hem finish.”, verteld de drievoudig wereldkampioen

“We weten wat onze filosofie met betrekking tot racen is. We hebben de afgelopen vier jaar onze coureurs vrij laten racen en dat is over het algemeen goed gegaan, afgezien van een paar kleine incidenten. Onze normen en waarden zijn ongewijzigd voor dit weekend. Het is aan Nico en Lewis om het seizoen op een goede en sportieve manier te eindigen.”, vult Toto Wolff aan.

Zondag wordt de strijdt tussen de heren beslist op het Yas Marina Circuit.

Reacties