Hyundai i30 N ofwel de Hyundai RN30

Hyundai RN30Op de Autosalon in Parijs zal Hyundai de RN30 aan de wereld tonen. De Hyundai RN30 is de concept versie van de Hyundai i30 N. De auto is bedoeld als racemonster en is dan ook ontwikkeld in samenwerking met Hyundai Motorsport .

Hyundai wilt met de i30 N de strijd aan gaan met auto’s als de Renault Megane RS, Volkswagen Golf GTI, Ford Focus ST, Honda Civic Type-R en de Audi S3. De i30 N zal beschikken over een 2 liter turbo met ongeveer 245 pk. Ook is het onderstel haast niet te vergelijken met dat van de i30.

De N staat voor Namyang, de plaats waar de R & D centrum van Hyundai staat. Dit is niet zomaar een onderzoek-en ontwikkelingscentrum maar een van de meest vooruitstrevende.  De N modellen moeten circuitwaardig zijn en uitblinken in motorprestaties en wegligging. De i30 N krijgt ook een zeer sportief uiterlijk met onder andere brede wielkasten, luchtinlaten, een diffuser en brede wielen.

De Hyundai i30 N zal zijn debuut maken als vijfdeurs hatchback en als vierdeurs coupe.De i30 N zal eind 2017 op de markt verschijnen en beschikbaar zijn in twee beschikbare versies.  Later komen er ook andere modellen uit in een N-jasje.

De Hyundai N Concept RN30 is te zien van 1 tot en met 16 oktober.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *