Max Verstappen “Als het niet Daniel was had ik hem wijd gedwongen”

Ricciardo & VerstappenMax Verstappen mag dit weekend weer aan de pak op Suzuka, Japan. De Nederlander kende een goed weekend in Maleisië .

Verstappen heeft laten weten geen frustraties te hebben overgehouden aan zijn weekend in Maleisië, waar hij zijn teamgenoot er vandoor zag gaan met de winst.

Motorsport vroeg hem naar het duel met Ricciardo: “Het is niet eenvoudig om in zulke snelle bochten exact te weten waar je zit ten opzichte van je teamgenoot. Het team laat ons racen en het was erg leuk, we hebben met dit duel laten zien dat we dat respectvol kunnen. Dat geeft iedereen vertrouwen voor de toekomst. Als het iemand anders was geweest, had ik hem in bocht 6 wijd gedwongen. Maar het is toch je teamgenoot”, lachte Verstappen.

Ook werd hem gevraagd of Red Bull Racing niet eerder had moeten besluiten om Verstappen voorbij te laten aan Ricciardo antwoord hij: “Op het moment van het duel met Daniel was nog niet duidelijk of hij door zou gaan tot het einde van de race. De Virtual Safety Car zorgde direct voor duidelijkheid. Daarna was het racen om positie. Ik had sowieso door gegaan tot het einde, voor Daniel was het alleen nog niet duidelijk of hij dat zou halen. Het was daarom te lastig om te zeggen dat hij me moest laten passeren.”

Over zijn kansen voor dit weekend zegt Max Verstappen: “Ik wil eerst de eerste trainingen, dan weten we waar we staan afwachten maar het zou kunnen zijn dat we hier sterk zijn.  Er bestaat de kans dat het dit weekend gaat regenen. Ik hoop op een bui op zondag, dat is voor ons beter dan op de zaterdag.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *