Max Verstappen “Als je naar de wc moet, omdat je het niet kunt ophouden”

Max Verstappen 2014 suzuka Toro RossoTwee jaar geleden maakte Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1. De Nederlander was toen net 17 jaar oud en mocht de vrije training op het circuit van Suzuka verrijden in een Toro Rosso.

In die eerste vrije training in zette Verstappen de twaalfde tijd neer en was hij slechts vier tienden langzamer dan Daniil Kvyat. Op dat moment één van de vaste racecoureurs van Toro Rosso. Zoals we inmiddels weten mocht diezelfde Kvyat dit jaar zijn plaats bij Red Bull Racing inleveren aan Verstappen.

Verstappen sprak met het blad Formule 1 over zijn debuut: “Ik ben nu een totaal ander persoon dan toen ik hier voor het eerst reed twee jaar geleden. Op dat moment maakte ik alles voor het eerst mee, je weet niet wat je te wachten staat, waar je terechtkomt en hoe lang je in de Formule 1 zult verblijven. Je gaat er eigenlijk een beetje blind in.”

“Toen stond er absoluut meer druk en spanning op dan nu in een raceweekend. Ik kende de auto niet en je hebt maar één snel rondje: dan wil je er natuurlijk niet twee seconden achter staan.”

Gevraagd naar de grootste spanningsmomenten antwoord Max lachend: “Als je naar de wc moet, omdat je het niet kunt ophouden… Nee, nu is die spanning veel minder. Je weet wat je moet doen, stapt in de auto en probeert die met het team beter te maken. Echte grote spanningsmomenten zijn er niet meer. Ook niet bij de start. Dat wil je goed doen, je concentreert je op de procedure. Het is niet zo dat ik zit te trillen in de auto…”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *