Max Verstappen: “Ik kon de auto lekker de bocht in smijten”

Max Verstappen SepangMax Verstappen heeft de tweede vrije training in Maleisiē als vijfde afgesloten. Het gat naar de nummer 1, Lewis Hamilton, bedroeg ruim een seconde.  De training verliep probleemloos voor de jarige Verstappen.

“Beide sessies verliepen niet slecht. In de eerste vrije training hebben we ons tempo rustig opgebouwd. Het was even wennen door de nieuwe asfaltlaag op het circuit, we moesten de auto daarop aanpassen. In de korte ‘kwalificatie-runs’ kon de snelheid nog wat beter, maar in de lange runs kwamen we sterk voor de dag, daar kunnen we tevreden mee zijn. Het tempo op de zachte banden was redelijk in orde, maar er valt nog wat meer tijd uit te halen. Met de snelheid in de lange runs ben ik erg blij. Ik kon met de auto precies doen wat ik wilde. Ik kon de auto lekker de bocht in smijten zoals ik graag doe en hield evengoed nog een hoog tempo aan. Dat is erg positief.”

Met de wijzigingen aan het circuit is Verstappen blij: “Het is hier leuker om te rijden dan vorig jaar. Het gripniveau is hoger, wat voor een coureur altijd leuker is dan dat de auto alle kanten op glijdt. Met name de laaste bocht is interessant, omdat je daar veel verschillende lijnen kunt rijden en toch op ongeveer dezelfde rondetijd uit komt. Welke lijn je kiest, hangt af van de staat van je banden”, aldus Verstappen.

Verstappen reed 29 ronden met als snelste tijd een 1:36.037 wat goed genoeg was voor de vijfde plek. Red Bull Racing teamgenoot Daniel Ricciardo eindigde als achtste, precies drie tiende achter Verstappen.

Morgen ochtend om 8:00 uur Nederlandse tijd zal de derde vrije training aanvangen. De kwalificatie begint morgen om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *