Max Verstappen: “antwoord slechte starts gevonden”

Max VerstappenIn België, Italië en vooral Singapore verliepen de starts voor Max Verstappen niet zoals gewenst.

Verstappen: “Het waren drie verschillende situaties. In België had ik veel wielspin, in Monza kwam ik te laag in de toeren en in Singapore had ik een probleem met de koppeling.”

Max vult aan: “Monza had veel minder met de koppeling te maken dan Singapore. Je probeert bij een start altijd zo weinig mogelijk toeren te maken, om wielspin te voorkomen. Maar met te weinig toeren grijpt de anti-stall in en dat gebeurde in Monza. Deze stond iets te agressief afgesteld en ik kwam net vijftig toeren te laag.”

Voor de start in Singapore had Red Bull Racing al het verzoek bij de FIA ingediend om de koppeling te vervangen, dit werd echter niet toegekend. In de warm-up ronde werd Verstappen dan ook al gewaarschuwd dat de koppeling niet goed zou werken. Door de slechte start van Verstappen moesten de overige coureurs achter hem uitwijken. Uiteindelijk resulteerde dit in een touche tussen Nico Hülkenberg en Carlos Sainz, waarbij de eerst genoemde zijn race niet kon vervolgen. Max: “Ik denk dat ze er de volgende keer iets makkelijker mee omgaan. Het is niet ideaal voor anderen als je van tevoren al weet dat eentje niet goed van zijn plek gaat komen.”

Verstappen denkt echter dat Red Bull Racing alle problemen heeft kunnen verhelpen en er zijn nieuwe onderdelen geinstalleerd in de RB12. De vrije trainingen moeten hier meer duidelijkheid over gaan geven. Verstappen gaat er dan ook vanuit dat hij zondag weer goed uit de startblokken kan komen.

Op de vraag of Max Verstappen het goed met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo kan vinden antwoord hij het volgende: “Zeker weten. Ik heb door hem zelf ook een stapje vooruit moeten zetten. Er was meteen een goede klik tussen ons. Het is prettig om met Daniel te werken. Hij is een open, ontspannen kerel. We delen alles en dat helpt ons naar betere prestaties.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *