Max Verstappen tevreden met derde plaats

Max Verstappen Sepang 2016Max Verstappen kwalificeerde zicht vandaag als derde op het Sepang International Circuit, achter de beide Mercedes coureurs en voor teamgenoot Daniel Ricciardo.

Max Verstappen: “Ik ben heel tevreden om me hier als derde te kwalificeren. Het hele weekend was al goed en zeker de lange runs waren heel positief. Er was nog wel wat ruimte voor verbetering in de korte runs, maar vandaag in de kwalificatie kwam het allemaal goed voor elkaar. We zaten er uiteindelijk niet te ver vanaf en ik kijk natuurlijk uit naar morgen want ik denk dat we in de race meer kans hebben.”

Voor de camera’s van Ziggo Sport wordt hem gevraagd of hij nog voordeel gaat hebben van het extra setje zachte banden die hij nog over heeft.

“Zo houden we in ieder geval alle opties open. Wat we precies gaan doen, hangt onder meer af van de temperatuur. We beginnen op de zachte band, in de race beslissen we wat we daarna gaan doen. De balans op de zachte band was in ieder geval goed, al moet ik zeggen dat het op de andere compounds eigenlijk ook prima ging.”

Verder gaf de inmiddels 19-jarige Nederlander aan dat hij het gevoel had dat ze Nico Rosberg nog hadden kunnen pakken, Hamilton was echter te ver weg.

De race begint morgen om 09:00 Nederlandse tijd.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *