Nico Hülkenberg gaat naar Renault

Nico Hülkenberg & Kevin MagnussenEr gaan al enige tijd geruchten dat Nico Hülkenberg de overstap gaat maken richting Renault. Autosport en diverse Duitse media melden dat het contract nu rond is. De Duitser heeft een tweejarig contract getekend. Daarnaast is er nog een optie voor een derde seizoen, in 2019.

Het enige obstakel voor ‘de Hulk’ is zijn huidige contract bij Force India. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat echter geen probleem vormen, vice-teambaas Bob Fernley gaf eerder al aan zijn coureurs niet met tegenzin bij het team te houden.

Wie er naast Hülkenberg plaats gaat nemen bij Renault is nog niet bekend. De huidige coureurs, Kevin Magnussen en Jolyon Palmer, moeten beide vrezen voor hun stoeltje. Er gaan diverse geruchten voor het tweede stoeltje, zo wordt Valtteri Bottas gelinkt aan een overstap naar de Franse renstal maar ook Esteban Ocon. De overstap voor Ocon van Manor naar Force India lijkt echter meer voor de hand te liggen vanwege de band met Mercedes.

Hülkenberg werd in 2011 benoemd tot testrijder van Force India en werd voor 2012 bevestigd als racecoureur. In 2013 maakte hij een uitstapje naar Sauber om in 2014 weer terug te keren bij het team.

Inmiddels heeft ook Force India het vertrek van Hülkenberg bevestigd.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *