Nieuw record op Nürburgring Nordschleife

NextEV Nio EP9 in actie op de NordschleifeHet ronderecord op de Nürburgring Nordschleife stond sinds 2012 op naam van Toyota. Dit record is echter gesneuveld, producent van elektrische auto’s NextEV heeft dit record verbroken met de nieuwe elektrische supercar, de NIO EP9. De fabrikant is tevens eigenaar van het gelijknamige Formule E team.

Het nieuwe record voor elektrische auto’s is gezet op een tijd van 7:05,12, haast zeventien seconden sneller dan het oude record van Toyota gevestigd in 2012. De fabrikant heeft ook getest op het Circuit Paul Ricard en wist ook daar het ronderecord te pakken.

De NIO EP9 is voorzien van vier motoren die tezamen een vermogen 1 megawatt leveren. Dit komt neer op een slordige 1360 pk. De topsnelheid van de EP9 is begrensd op 313 km/u en doet er 7 seconden over om van 0 naar 200 te schieten. De accu, waarmee onder normale omstandigheden een afstand van 400 kilometer kan worden overbrugd is in 45 minuten opgeladen.

“De EP9 is gemaakt om grenzen op te zoeken en vertegenwoordigd de eerste fase van NIO’s autoproductie. Hiermee tonen we onze visie en technische vaardigheden. Het is de beste auto in zijn klasse en het laat de mogelijkheden van elektrische voertuigen zien”, verkondigd William Li de oprichter NextEV.

Deze diashow vereist JavaScript.

Reacties