Perrinn presenteert prototype van 2017 F1 auto

Perrinn geeft ons een voorproefje op wat we volgend jaar in de Formule 1 kunnen verwachten. Het bedrijf van Nicolas Perrin de voormalig Williams-ontwerper  heeft gebaseerd op de reglementen voor 2017een prototype ontworpen. Perrin wilde een Formule 1 auto bouwen die aan de 2017 reglementen voldoet en waarmee getest kan worden.

“Met de Formule 1-auto hebben we straks de mogelijkheid om jonge coureurs gemakkelijker wat Formule 1-ervaring kunnen laten opdoen. We verwachten dat hier  vraag naar is vanwege de restricties voor de renstallen op het testen. Een andere mogelijkheid is om de wagen in te zetten om motoren, banden en andere F1-technologie te testen. Ons doel voor de lange termijn is om met Perrinn als constructeur deel te nemen in de Formule 1. Dat zou fantastisch zijn en dat is waar we voor gaan.” Aldus de oprichter.

De Formule 1-auto’s voor 2017 zullen aanzienlijk veranderen. Zo worden ze breder en zal de neerwaartse druk toenemen. We zullen vermoedelijk nog tot begin 2017 moeten wachten voor we de bolides van de eerste teams gaan zien.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties