Renault bevestigd Palmer voor 2017

Jolyon Palmer bevestigd door RenaultDe Franse autofabrikant Renault heeft Jolyon Palmer officieel bevestigd voor 2017. Palmer schreef in 2014 de GP2-titel op zijn naam en was in 2015 test- en reserverijder bij Lotus, het team wat later Renault zou worden. Dit seizoen maakte de Brit zijn debuut in de Formule 1. Volgend jaar zal Palmer samen met Nico Hülkenberg de eer van Renault verdedigen.

Palmer: “Ik ben door zeer blij dat ik nog een tweede seizoen voor het team van Renault mag racen en ik ben vast beraden om het vertrouwen wat het team in me heeft terug te betalen. Ik kom al sinds 2015 in Enstone (waar de fabriek van Renault F1 staat), ik weet dus waar we vandaan komen en hoe de infrastructuur het afgelopen jaar is ontwikkeld. Ik deel het enthousiasme van het team voor 2017 en over de nieuwe auto. De leercurve in de Formule 1 was steil, maar ik rij beter dan ooit en er zit nog veel meer in het vat.”

Palmer wist dit seizoen pas slechts één punt te scoren, hij deed dit in Maleisië.

Jerome Stoll Sport-voorzitter van Renault: “Het doet ons goed om Jolyon te behouden voor 2017. Hij heeft laten zien hongerig te zijn om zichzelf te ontwikkelen. Het team groeit en hij heeft indruk gemaakt met de stijgende lijn in zijn races dit seizoen. We hebben het volste vertrouwen dat Palmer samen met Hülkenberg een sterk duo zal vormen en een drijvende kracht zal zijn op weg naar het behalen van onze doelen.”

Dit betekend dat Renault geen stoeltje meer heeft voor Kevin Magnussen, de kans is groot dat de Deen volgend jaar uit zal komen voor Haas F1. Magnussen leek de eerste keus voor nog een extra jaar bij het team van Renault, hij heeft echter laten weten niet akkoord te gaan met een 1-jarig contact.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *