Rosberg wint, Verstappen tweede

Nico RosbergDe Grand Prix van Japan is gewonnen door Nico Rosberg. De Duitser reed in zijn Mercedes redelijk onbedreigd naar de overwinning. Max Verstappen is knap als tweede geëindigd. De Nederlander bezweek niet onder de druk van Lewis Hamilton, die als derde over de streep kwam.

De Ferrari’s eindigde met Vettel als vierde en Raikkonen als vijfde. Vettel kon nog even aanzetten na zijn laatste stop en Hamilton onder druk zetten, de Mercedes was echter te snel. Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Max Verstappen eindigde als zesde.

Mercedes heeft vandaag met het behalen van de eerste en derde plek de winst in het constructeurs kampioenschap veilig gesteld, zij zijn niet meer in te halen door Red Bull Racing en Ferrari. Max Verstappen doet goede zaken in het kampioenschap bij de coureurs, hij pakt de vijfde plaats af van Sebastian Vettel.

Na de drie topteams was het team van Force India ‘best of the rest’ met Perez op zeven en Hulkenberg op acht. De laatst genoemde had nog een mooie inhaalactie buitenom in de chicane. De beide auto’s van Williams maken de top tien compleet.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *