Sauber bevestigd Ericsson voor 2017

Marcus Ericsson SauberMarcus Ericsson zal ook in 2017 voor het team van Sauber uitkomen. Dat bevestigd zijn werkgever deze ochtend. Voor Ericsson zal dit zijn derde seizoen bij Sauber worden. In de inmiddels 39 races durende samenwerking wist de 26-jarige Zweed vijf keer in de punten te finishen, zijn beste resultaat was een achtste plaats in de Grand Prix van Australië tijdens zijn debuut.

“Het is fantastisch nieuws dat ik nog een jaar voor Sauber mag rijden. Inmiddels zit ik al weer twee jaar bij dit team en ik voel me er helemaal thuis. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat Sauberl in mij uitspreekt en denk dat ik me sinds mijn komst hier aardig heb ontwikkeld. We hebben samen onze goede en slechte momenten gehad maar onze neuzen hebben altijd dezelfde kant op gestaan. Voor het komende seizoen zijn er een hoop nieuwe ervaren mensen aangetrokken en ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat.” aldus Ericsson.

“Marcus heeft dit jaar bewezen een stapje extra te willen doen om progressie te kunnen maken. Er is zowel op als naast de baan een behoorlijke progressie zichtbaar. Hij weet hoe hij zijn collega’s tevreden moet houden en heeft een zeer positieve instelling. Ik vertrouw erop dat we met Marcus achter het stuur een belangrijke stap voorwaarts kunnen zetten in 2017.” vertelde Monisha Kaltenborn de teambazin van Sauber.

Sauber geeft ook aan dat er spoedig meer duidelijkheid komt over de tweede rijder.

Reacties