Gaan we Mercedes zien in de Formule E

Motorhome Mercedes Formule EDe Formule E wordt steeds populairder onder de auto fabrikanten. Audi, Jaguar en Renault maken al deel uit van het startveld voor 2017, er zijn echter ook nog andere fabrikanten die hun interesse hebben geuit voor de raceklasse.

Mercedes heeft ook haar interesse in de Formule E geuit. Zij hebben de mogelijkheid om deel te nemen zelfs kracht bijgezet door een optie te nemen op een deelname voor het vijfde jaar. Voor het seizoen 2018/2019 wilt de Formule E uitbreiden van tien naar twaalf teams. Mercedes heeft de optie genomen om één van die teams te zijn. Tevens zal het seizoen van 2018/2019 het eerste seizoen worden dat coureurs niet van auto hoeven te wisselen gedurende de race.

“De groei van de Formule E volgen we met grote belangstelling”, reageerde Toto Wolff in een persbericht.

“We houden momenteel alle opties open voor de toekomst in de autosport. We zijn dan ook blij ons verzekerd te hebben met de mogelijkheid om in het vijfde seizoen deel uit te maken van de Formule E. In de auto-industrie zal elektrisch rijden een grote rol gaan spelen. De racerij is altijd al goed geweest voor de research & development van onze auto’s en dat maakt de Formule E belangrijk voor ons” Aldus het hoofd van de autosport tak van Mercedes.

Ook BMW heeft interesse getoond en is dit seizoen voor het eerst actief in de Formule E als partner van Andretti Autosport. Een van de coureurs bij het team van Andretti is de Nederlander Robin Frijns .

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *