Williams wijst bod op Bottas af

BottasBBC Sport heeft bekend gemaakt dat de eerste keus van Mercedes om Nico Rosberg op te volgen de Fin Valtteri Bottas is. Op dit moment staat Bottas voor 2017 nog onder contact bij Williams, zij hebben echter het eerste bod van Mercedes afgeslagen.

Toto Wolff zie in Bottas de ideale opvolger, hij is snel, betrouwbaar en constant. Ook is Bottas makkelijker te managen dan Lewis Hamilton. Hiervoor zou de Mercedes-motorsportbaas Williams een korting van 10 miljoen op de motoren hebben aangeboden.

“We hebben slechts drie namen op onze shortlist staan op dit moment. Als Nico Rosberg het ons eerder had laten weten dan hadden we het iets makkelijker gehad. Misschien moeten we een moedige beslissing nemen.”

Pascal Wehrlein zou ook in de deal betrokken zijn. Williams heeft dit bod echter afgewezen, de renstal is van mening een ervaren coureur nodig te hebben. De Britse renstal heeft voor volgend jaar ook de 18-jarige rookie Lace Stroll al onder contact staan. Een koppel van Wehrlein met slechts 1-jaar Formule 1 ervaring en Stroll vormt een te groot risico met het oog op de nieuwe regels.

Een alternatief voor Williams om Bottas op te volgen kan Felipe Nasr zijn.

Reacties