Zanardi wint eerste race in GT3 met BMW M6

Alessandro Zanardi BMW M6 GT3Afgelopen weekend keerde Alessandro Zanardi terug op het circuit. De eerste race na de Paralympics, op Mugello, wist Zanardi direct op zijn naam te schrijven.

Zanardi had een pauze van een jaar in de racerij om zich voor te bereiden op de Paralympics in Rio de Janeiro. De Italiaan wist daar twee gouden en één zilveren medaille te veroveren. Daarna maakte Zanardi zijn rentree in de GT-racerij met een BMW M6 GT3. Met slechts één testdag was deze auto nagenoeg nieuw voor hem.

Zanardi wist zich als derde te kwalificeren, maar mocht door een crash van zijn concurrent de wedstrijd als tweede aanvangen. Na de eerste ronde lag hij derde, maar door de pitstops van de leiders greep hij de leiding. De leiding wist hij ook na zijn eigen pitstop vast te houden en reed zo onbedreigd naar de overwinning.

“Ik kan niet goed beschrijven hoe ik mij voel. Wat een jaar was dit, ik heb goede momenten gehad in Rio de Janeiro en om nu in deze wagen te stappen was overweldigend. Ik had geen goede start, maar ik wist dat ik een goede auto had. Ik wist daarom dat ik goede ronden moest rijden op het moment dat de jongens voor mij de pit indoken en dat deed ik.”, aldus Zanardi.

“Na mijn stop lag ik comfortabel aan de leiding en ik had de snelheid om de jongens achter me ook op afstand te houden. Daardoor kwam ik als eerste over de finish. Het is ongelooflijk”, vervolgd hij.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *